2018. november 21., szerda

Mentálklub - Élménypedagógia



A következő Mentálklub témája az élménypedagógia lesz, várunk titeket 2018. december 7-én 17:30-kor. Hogy tudjuk, hányan leszünk, kérünk titeket, hogy a részvételi szándékotokat jelezzétek a mentalklub@mentalklub.hu e-mail címen.

Hogy mi az Élménypedagógia?
"Élménypedagógiának a cselekvés általi tanulás és fejlődés egyik sajátos változatát nevezzük. Az élménypedagógia sokféle terápiás, nevelési, szabadidős és rehabilitációs stratégia szintézisét jelenti, a tapasztalati nevelés egyik formája, egyfajta alternatív módszer. Az élménypedagógia lényege, hogy cselekvésre készteti a résztvevőket. Provokál. Olyan helyzetet teremt, melyben a csoport tagjai késztetést éreznek arra, hogy próbára tegyék tudásukat, képességeiket, kreativitásukat. Saját fizikai, pszichikai képességeikkel szembesít, és ami talán ennél is fontosabb: a személyes élményre koncentrál."

A Klub meghívott facilitátora és vezetője Bányai Sándor címzetes egyetemi docens (Pécsi Tudományegyetem), közoktatási szakértő, tanító, szabadidő-szervező, élmény- és kalandpedagógiai tréner, a Kalandok és Álm Szakmai Műhely vezetője.

Betty, Edit, Enikő, Kriszti, Zsu, Nándi, Péter, Zoli


SZABAD KIKÖTŐ - 2023. őszindító Mentál Konferencia

  SZABAD KIKÖTŐ. TÚLÉLÉS. MEGKÜZDÉS. BIZTONSÁG. ŐSZINDÍTÓ MENTÁLKONFERENCIA   Kedves Mentálosok! Szeretettel várunk Titeket a 2023. évi őszi...