2017. március 14., kedd

Mentál konferencia 2017

5 éves lesz idén nyáron a nyárzáró augusztusi "Mentálos Konferencia"!

Ezen alkalomból rendhagyó konferenciával készülünk Nektek.
Már a téma is különös: "A kis herceg - Mese vagy valóság?"

A konferencia rendhagyó lesz, mert:
  • változik a helyszín, a szokásos Balatonföldvár helyett Velencére megyünk, a Juventus Hotelbe nagyon izgiiii lesz! :)
  • változik az időpont: a szokásos utolsó augusztusi hét csütörtökétől-szombatáig terjedő időszak helyett, most PÉNTEKTŐL-VASÁRNAPIG leszünk. (2017. augusztus 25.-27.-ig)
  • csak abban az esetben tudsz jönni, ha mindegyik napot tudod vállalni elejétől a végéig (a csoportmunkák egymásra épülnek, nem lehet félúton bekapcsolódni). 
  • meglepetésprogramokat is szervezünk (mégiscsak szülinapot ünneplünk)  :)

A részleteket majd folyamatosan közzétesszük! 
Jelentkezni még egyelőre nem kell. Inkább csak írjátok bele a naptáratokba, vegyétek a szabikat péntekre, csak egy napot kell kivenni! :)

Ne feledjétek, a mentálos honlap meg fog szűnni, szóval a további konferenciával kapcsolatos információkat itt vagy a facebook oldalon találhatjátok majd meg!

Nagyon várjuk a nyarat és a találkozást! Addig még találkozunk a Klubon!



MENTÁLKLUB: Életközepi válságok

Kedves Mentálosok!

Következő klubunkon Császár-Nagy Noémi tart előadást az ÉLETKÖZEPI VÁLSÁGOKRÓL.
Noémi már tavaly augusztusban felajánlotta, hogy beszél nekünk erről az izgalmas témáról. Az előadást beszélgetés követi, a programunk várhatóan 20 óráig tart.

Várunk Benneteket szeretettel 2017. március 31-én 17:30-kor az Egyetemen!

A műhelyre emailben (mentalklub@mentalklub.hu) tudtok jelentkezni. Arra kérünk Benneteket, hogy jelentkezzetek is, hisz fontos tudnunk, hogy milyen létszámmal számolhatunk. 🌝
A következő klubunk: 2017. május 19.-én lesz, írjátok be nyugodtan a naptárotokba!
Hamarosan találkozunk!

2017. március 9., csütörtök

Feljegyzés a Rendkívüli esetmegbeszéléshez 2.

Sziasztok!


Íme egy újabb beszámoló a múltkori Mentál Klubról, ezúttal Schweiger Kati tollából. Nagyon köszönjük, hogy beszámolóitokkal életben tartjátok a közösséget, a "mentálos hangulatot" két klub alkalom között. A következő Klubunkra az írni vágyók már készülhetnek lélekben. 🙂
Öröm olvasni, hogy milyen érzések, élmények, visszajelzések jönnek. Köszönjük szépen. Legközelebb március 31.-én találkozunk pénteken Veletek és Császár-Nagy Noémivel. Részletek hamarosan!

Köszönjük szépen Katinak a levelet.


"Kétség sem férhet ahhoz, hogy a “sok jó ember nagy körben elfér” gondolat jutott az eszembe, amikor annak reményében, hogy mindannyian láthassuk egymást, háromszor is nekifutottunk a bejelentkező kör igazításához. Mentálklubos alkalmakkor mindig remek élmény átélni a találkozások örömét. A nyitó kör amolyan időutazásként, egy-egy érzés megosztásával robbanásszerűen létrehozza bennem az itt és most-ban, vagyis ott és akkor-ban, a megérkezés élményét. Közösségünkben meleg a légkör, elfogadóak a pillantások, vidámító volt az együttnevetés, miközben esetmegbeszélésre készültünk. Várakozással, kíváncsian. Visszagondolva az átélt érzésekre, most a bátorság és az alázat szavak bukkanak fel bennem. Sajátos feldolgozási módszereinkkel, ahogy bepillantottunk érzékeny érzelmek fátyla mögé, az bátorságot és alázatot kívánt. Anitaként, Bélaként megérintődünk minden alkalommal, jelenvalóként téve sorsváltásokat. Biztonságos volt a keret, szelíd útmutatással mederben tartotta kis csoportjaink tanácskozását is egy-egy láthatatlan kéz. Amikor újra összegyűltünk, mintha egy kirakós játék elemeit illesztődtek volna teljes egésszé. A múlt évei most sem voltak csereszabatosak, jelenlétünkkel a térben megjelenő érzelmi háló érezhetően rezgett….Festményszerű alkotás kézről-kézre járt, szavakon túli tartalmat közvetítve. Majd váratlanul mozgásba lendült szoborként összekapaszkodó kis csoportunk egy-egy tagja. Flow élmény áradt szét a teremben és énbennem, csodálatos volt megtapasztalni az összetartozás élményét. Praktikus tapasztalatként újra megerősödtem abban is, hogy az esetmegbeszélésnek fontos helye van a nap alatt."


SZABAD KIKÖTŐ - 2023. őszindító Mentál Konferencia

  SZABAD KIKÖTŐ. TÚLÉLÉS. MEGKÜZDÉS. BIZTONSÁG. ŐSZINDÍTÓ MENTÁLKONFERENCIA   Kedves Mentálosok! Szeretettel várunk Titeket a 2023. évi őszi...